Bedankjes bij de bruiloft

huwellijksbedankjesWaarom een bedankje

Een bedankje geef je de mensen mee, zodat zij ook na deze dag die voor jullie alleen al heel bijzonder is geweest, aan jullie zullen blijven denken. Op de één of andere manier. Geven jullie iets lekkers mee, dan wordt het aanhechtende lint misschien nog even bewaard. Maar geven jullie iets mee om neer te zetten, dan kan het nog wel enige tijd op een mooi plekje staan.

Dan zijn er nog de bedankjes die je kant en klaar kunt kopen. Hierin is echt een ruime keuze te vinden. Maar zelf maken; dan kun je er helemaal je eigen draai aan geven. Hoe leuk is het om de verpakking uit te kiezen, het soort lint, de tekst die erbij komt en de hele bedoeling erachter te bedenken: moet het enige tijd blijven staan of mag het opgegeten worden?

Meer dan een woord

Aan jullie de keuze of de bedankjes alleen voor de volwassenen bedoeld zijn of dat jullie ook iets (laten) maken voor de kinderen. Het ene bedankje is het andere niet; soms is het duidelijk voor meerdere mensen bedoeld en kan het zowel door kinderen als volwassenen mooi gevonden worden. Welke kleuren kies je? Ga je dan voor neutraal of één van de kleuren van het feest?

Hebben jullie bijvoorbeeld een romantische bruiloft met veel witte roosjes erin verwerkt – in het haar, de corsages en het bruidsboeket – dan is het des te leuker deze witte rozen ook in het bedankje te verwerken. Alle energie en tijd mag niet zomaar verloren gaan, anders staat het woord “bedankt” alleen maar stilletjes te zijn bij de uitgang…

Bron foto: Pinterest