Lekkere hapjes op de bruiloft

Een huwelijk is doorgaans een groot feest met veel gasten, die zeker een paar uur aanwezig zijn, en soms zelfs de hele dag en avond. Natuurlijk wil je op zo’n dag je gasten goed verzorgen, maar zonder dat je alles op het moment zelf moet regelen, daar heb je als bruidspaar tijdens je eigen bruiloft weinig tijd voor. Een goede optie is om catering in te schakelen: dan weet je zeker dat het je gasten aan niets zal ontbreken. Maar ook leuk, en goedkoper, is het om zelf de hapjes op je bruiloft te regelen!

De lunch
Veel bruiloften beginnen bij de bruid of bruidegom thuis met een lunch, alvorens men naar de huwelijksplechtigheid vertrekt. Doordat dit nog bij jullie zelf thuis is, is het prima voor te bereiden en kun je ook makkelijk moeders, schoonmoeders, zussen et cetera vragen te helpen met broodjes smeren en beleggen.

Zorg voor lekkere verse (eventueel bestellen bij de bakker) witte en bruine broodjes met divers beleg: kaas, vleeswaren, zoet. Krentenbollen met roomboter doen het ook altijd goed. Wat fruit, vruchtensap en melk erbij en je hebt een simpele maar prima lunch! Door de broodjes op schalen te leggen en iedereen zichzelf te laten bedienen is het bovendien weinig werk en afwas. Vergeet de servetjes niet!

Het diner
Een bruiloftsdiner kun je prima zelf regelen, met wat hulp. Bak bijvoorbeeld van tevoren een paar soorten hartige taart, zorg voor een paar grote pannen soep (ook goed van tevoren te bereiden), laat op de dag zelf mensen stokbrood vers afbakken, wat smeersels en salades erbij en niemand zal iets tekort komen!

Tijdens het feest
Het is leuk om tijdens het huwelijksfeest ’s avonds naast de standaard nootjes en zoutjes wat lekkere hapjes te serveren. Denk bijvoorbeeld aan wraprolletjes met gerookte ham, roomkaas en kruiden. Toastjes met luxe vissoorten doen het ook altijd goed. Sushi is natuurlijk ook prima als hapje te serveren en bovendien origineel! Voor vegetariĆ«rs zijn capresesticks altijd leuk: prik op een prikkertje een minibolletje mozzarella, een partje tomaat en een blaadje basilicum.

Plaats een reactie