Van themakleur tot champagneglazen: 8 tips voor een fotogenieke bruiloft

Je bruiloft is, zo niet de beste dag, in ieder geval de meest bijzondere dag van je leven. Een dag die je (in principe) niet een tweede keer mee zal maken. Reden genoeg om deze dag zo goed mogelijk vast te leggen! Tegenwoordig heb je niet alleen een aantal stroeve, geposeerde foto’s als herinnering: dankzij de smartphone kan elk moment van de bruiloft worden vastgelegd. Iedereen wil dan ook niets liever dan die oh zo ongedwongen, maar toch perfect fotogenieke, Instagram-waardige bruiloft. Makkelijker gezegd dan gedaan! Of toch niet? Het zijn vooral kleine details die van een gewone bruiloft een ongelooflijke bruiloft maken, en die details zijn makkelijk vooraf te plannen, als je er maar aan denkt. Daarom hebben wij hieronder een lijstje met acht gouden tips op een rijtje gezet, zodat jij je met gemak kan voorbereiden op de grote dag.

  1. Bedrukte badjassen voor de bruid en bruidsmeisjes

De foto’s beginnen tegenwoordig al lang voordat de bruid zich heeft aangekleed – soms zijn de mooiste, meest rakende en natuurlijke foto’s niet van de bruiloft zelf maar van de voorbereiding. Zorg dat de fotograaf even langskomt om een paar snelle foto’s te nemen, of laat de bruidsmeisjes zelf foto’s nemen terwijl jij je gereedmaakt.  Met bedrukte badjassen – voor elk bruidsmeisje met eigen naam – heb je meteen een fantastische foto klaar!

  1. Maak een planning voor haar en make-up

Het kan niet vaak genoeg genoemd worden: plan extra tijd in voor de haar en make-up van de bruid. Niets is erger dan een visagiste die het werk moet afraffelen omdat de gasten zitten te wachten! Maar ook de bruidsmeisjes mogen niet vergeten worden – ze staan immers op de helft van de foto’s. Een goed idee is om een avond te organiseren met jouw visagiste, die de bruidsmeisjes een kleine workshop geeft zodat zij op de dag zelf hun eigen make-up kunnen aanbrengen. Twijfel je aan de vaardigheden van de bruidsmeisjes, of wil je ze gewoon een beetje verwennen, dan kun je altijd een tweede visagiste inhuren.

Eerste hulp bij uitgelopen make-up: je trouwdag is een lange en emotionele dag, vol met gevaren voor jouw zo zorgvuldig aangebrachte make-up. Wijs een van de bruidsmeisjes aan om een tasje met de volgende producten bij zich te houden: een klein spiegeltje, een paar wattenstaafjes, lippenbalsem, haarspeldjes, mascara, lippenstift, tissues en blotting paper.

  1. Serveer een champagnecocktail bij aankomst

Terwijl de gasten wachten kun je een champagnecocktail laten serveren om meteen een goede sfeer te scheppen. Daarnaast staan cocktails ontzettend mooi op de foto! Voor een extra mooi beeld kun je de champagneglazen laten graveren met de naam van het bruidspaar. Die kun je na afloop mee naar huis nemen, of uitdelen aan de gasten – zo heeft iedereen een blijvend aandenken aan de dag.

Van themakleur tot champagneglazen 8 tips voor een fotogenieke bruiloft

  1. Bestrooi het gangpad met bloemen

De iconische bruiloftsfoto is natuurlijk de bruid op het gangpad. Zorg daarom ook dat het gangpad mooi op de foto komt. Een simpele maar effectieve optie? Bestrooi de zijkanten van het gangpad met bloemblaadjes – witte rozen zijn klassiek, maar je kunt ook iets anders kiezen. Vraag twee van jouw bruidsmeisjes om dit vlak voor de ceremonie te doen, wanneer de gasten al zitten.

  1. Kies een themakleur

Een van de belangrijkste maar gelukkig ook simpelste manieren om van een gemiddelde bruiloft naar Instagram-perfectie te springen? Kies een themakleur of een paar themakleuren voor de bruiloft. Door kleine details op deze manier coherent te maken, wordt alles een stuk fotogenieker. Op deze blog zie je hoe mooi dat kan uitpakken. Nu je eenmaal een themakleur hebt, heb je eindeloos veel mogelijkheden om deze te gebruiken. Verwerk de kleur in je bruidsboeket, in de jurken van de bruidsmeisjes – voor een moderne look kies je het liefst voor verschillende tinten van dezelfde kleur – en bind linten in jouw themakleur om de stoelen van de gasten.

Kies een themakleur

  1. Zet een selfiehoek klaar

Maak een ‘selfiehoek’ gereed voor jouw gasten, waar ze samen op de foto kunnen met een mooie achtergrond en goede verlichting. Zorg voor een spiegel waar ze nog even snel hun make-up kunnen bijwerken en versier de hoek volgens het thema van jouw bruiloft. Met lampionnetjes, bloemen en andere decoraties maak je al snel een ontzettend mooie foto!

  1. Wensballonnen voor geluk (en prachtige foto’s)

 Sinds enkele jaren razend populair, en met goede reden: wensballonnen afsteken is een gelukritueel, ideaal om je getrouwde leven mee te beginnen. En daarnaast is het een ontzettend mooi gezicht: door middel van de hitte van een waxinelichtje wordt de lucht onder de ballonnen verhit, zodat deze in de lucht opstijgen.

  1. Afscheidscadeautje: bedrukte bonbons

Het afsluiten van de avond is een ideaal moment om de gasten een klein aandenken mee te geven. Een handgeschreven kaartje met een persoonlijk bedankje en een paar heerlijke bonbons om mee naar huis te nemen zal altijd in de smaak vallen. En zelfs met de bonbons heb je nog de mogelijkheid om iets bijzonders te doen: je kan ze laten bedrukken met de namen van het bruidspaar, of met woorden zoals ‘liefde’, ‘geluk’, ‘romantisch’ – of juist met gekke woorden die jullie vrienden en familie meteen met jullie als stel zullen associëren.

Het lijkt misschien een ontzettende opgave: het plannen van een van die beruchte Instagram bruiloften waarbij zelfs aan de kleinste details is gedacht. Maar wanneer je de lijst met tips hierboven doorleest, zie je dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Met een paar kleine details, die je makkelijk van tevoren kunt organiseren, heb je zo een bruiloft die niet alleen prachtige foto’s oplevert, maar zeker de mooiste dag van jouw leven zal zijn!

Plaats een reactie