Trouwlocatie uitkiezen, waar moet je op letten?

Ja, ik wil… Trouwen begint met een huwelijksaanzoek. Of dit nou gewoon onder het eten of tv kijken, tussendoor, gevraagd wordt of op een speciale, romantische manier, dat maakt niets uit… er moet altijd een trouwlocatie gezocht worden.

Gemeentehuis
Vroeger moest je op het gemeentehuis trouwen, tegenwoordig zijn er ook andere locaties waar je in het huwelijksbootje kan treden. Bijvoorbeeld letterlijk: op een boot! Maar de meeste mensen trouwen toch nog steeds in het gemeentehuis. Ook kiezen veel mensen voor een romantisch kasteel. Ook trouwens op het strand (het liefst in een warm, tropisch land) is populair. Het enige nadeel is dan dat er maar weinig gasten bij aanwezig zijn, omdat het simpelweg te duur is om iedereen mee te nemen en vaak kunnen gasten het zelf ook niet betalen om alleen voor een bruiloft heen en weer te vliegen.

Getuigen
Als je gaat trouwen heb je getuigen nodig. Zij tekenen om te laten weten dat zij volledig achter jullie huwelijk staan.

Ringen
Vaak worden de ringen op een mooi ringenkussentje gepresenteerd. Als het bruidspaar kinderen heeft, mag vaak een van de kinderen de ringen brengen. Ook zijn de kinderen vaak bruidsjongentje en bruidsmeisje.

Fotoshoot
Bij een bruiloft hoort ook een fotoshoot. Er worden vaak meerdere locaties gekozen, zodat er verschillende achtergronden op de foto’s komen te staan.
Ook gaat het vervoersmiddel (oude auto, koets met paard(en) ervoor of iets anders origineels) op de foto.

Bruidstaart
Uiteraard hoort er ook een bruidstaart bij een huwelijk. Vaak bestaat deze uit meerdere lagen. De bovenste laag wordt bewaard, deze vriest het bruidspaar in en als ze 1 jaar getrouwd zijn, wordt deze bovenste laag aangesneden. Een bruidstaart is vaak erg zoet door de marsepein die erin verwerkt wordt en daardoor is deze erg machtig.

Trouwlocatie/ feestlocatie
Voor het feest wordt vaak een andere locatie gehuurd. Vaak is dit een feestzaal in Breda waar een dj of feestband komt voor de nodige extra sfeer. Het bruidspaar opent het feest met hun openingsdans. Vroeger was het vooral stijldansen, tegenwoordig is het alles door elkaar: stijldansen, discodansen, etc. Het is een groot feest! Tijdens het feest wordt er vaak heel wat afgedronken en gaan er ook lekkere hapjes rond. Aan het einde van avond werden er vroeger vaak broodjes met koffie rondgebracht. Tegenwoordig is het vaker een puntzak friet…

Uitnodiging
6 weken voor dit alles wordt de uitnodiging verstuurd. Er worden uitnodigingen verstuurd naar dag gasten en/ of naar avondgasten.

Kortom: trouwen is veel geregel, de perfecte trouwlocatie in Noord-Brabant zoeken kost tijd, maar als het allemaal geregeld is, is het een groot feest! Veel geluk!!!

Plaats een reactie