Wordt het een band of een dj?

muziek bruiloftHet perfecte dansnummer

Veel momenten tijdens de bruiloft draait om de perfecte muzikale klanken. Tijdens de huwelijksceremonie wordt er vaak al gekozen voor een bepaald nummer, vaak wordt dit gedraaid tijdens het tekenen van de trouwakte. Vervolgens is achtergrondmuziek tijdens de receptie belangrijk, dit mag niet te luid en druk zijn. En waarop dansen jullie de openingsdans?

Misschien kiezen jullie er niet voor om als eerste met een dans het avondfeest te openen. Daarna volgt er altijd wel een moment, dat er flink geswingd gaat worden en wat is er dan meer fantastisch dan het ene te gekke nummer waarop jullie elkaar in de discotheek ontmoetten? Of is er een andere speciale single die jullie telkens nader tot elkaar brengt?

Een band of een dj

Kiezen jullie voor een band, dan moeten er duidelijke afspraken worden vastgelegd over de te spelen nummers. Sommige bands zijn van meerdere markten thuis en spelen vaak hun eigen repertoire tussendoor. Dit doen zij eenvoudigweg om reclame te maken voor zichzelf, niet meer dan logisch. Maar sommige teksten passen echt niet op een bruiloft, dus maak hier goede afspraken over.

Een dj daarentegen kan allerlei door jullie zelf uitgekozen singles draaien en los gaan tijdens het avondfeest. Vanzelfsprekend zijn hier ook duidelijke afspraken voor nodig, maar met een dj is iedereen verzekerd van een geslaagd feest. Een klein nadeel hierbij zou kunnen zijn dat er bepaalde singles niet op bruikbaar materiaal zijn uitgebracht.

Plaats een reactie